Besök från Hook Norton Primary School

Publicerat 24 mars, 2017

Den 22-27 mars gästas Västra/Parkskolan av tolv elever och två lärare från Hook Norton i England. Anledningen till besöket är att arbeta med det gemensamma projektet Cre8. Tillsammans har de besökt Innovatum i Trollhättan, deltagit på lektioner och följt med sina brevvänner på deras fritidsaktiviteter.

Hook Norton 001

Projektet Cre8 är ett Erasmus+ projekt och handlar om att genom ett kreativt och entreprenöriellt arbetssätt öka kunskaperna i matematik och läskunnighet.

Ett mångårigt samarbete
Västra skolan och Hook Norton Primary school startade sitt samarbete för 19 år sedan och har haft ett flertal projekt tillsammans och under många år genomfört utbyten där elever har rest och besökt varandra.

Eleverna bor i värdfamiljer och deltar i skolundervisningen samt i olika aktiviteter. En gång i månaden har klasserna kontakt via Skype, då pratar man om sina intressen, hobbys, vad man gör i skolan samt presenterar olika projekt för varandra. Däremellan har man kontakt via brev och mejl.

Hook Norton 002

Hook Norton 003