Till dig som vill öka besöken till Vara med omnejd

Publicerat 7 mars, 2017

Är du en engagerad invånare, föreningsaktiv eller företagare i Vara kommun med ett intresse för våra besöksmål och besöksnäring?

Visit Vara-möten

Vill du vara med och påverka innehållet i Varas ”skyltfönstret”? Vill du påverka utbudet i vår gemensamma ”butik”? Då har du två tillfällen att välja på:

När: onsdag den 22 mars 2017 klockan 08.00 – 09.30 eller torsdagen den 23 mars klockan 18.30 – 20.00.
Plats: Conditori Nordpolen i Vara
Anmälan: Görs till mija.gustafsson@vara.se alt. tel. 0512-31 890

Bakgrund
Medvetenheten om att Vara med omnejd har mycket att erbjuda har vuxit märkbart under senare år. Både invånare och besökare noterar en landsbygd med vacker och omväxlande natur, rikt kulturarv, varierad handel, högklassiga livsmedelsproducenter, intressanta besöksmål och en besöksnäring som utvecklas varje dag.

Med insikten om att det finns mycket att erbjuda ökar också behovet av att tänka gemensamt kring vad som ska prioriteras. Att ha en strategi kring vad som ska locka hit besökare och vad som ska skapa mervärde på plats behövs. Marknadsföring handlar om innehåll, tankar och känslor. Vilka känslor ska förknippas med Varaområdet? Vilka berättelser ligger till grund för att platsen ska få rätt doft, smak och ton för att förmedla allt det som erbjuds? Konkurrensen är hård och det är bara genom samverkan och gemensam plattform vi kan konkurrera.

Den gemensamma plattformen finns redan. Den heter Visit Vara och finns elektroniskt på www.visitvara.se. Frågan är bara – Vad ska synas mest? Var med och bygg Varas varumärke.