Vi Håller Vara Rent!

Publicerat 5 april, 2017

Varje vår arrangerar Håll Sverige Rent en aktion mot nedskräpning.

Vi håller Vara rent

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Vara kommun deltar i år med 644 barn och 101 vuxna med målet att tillsammans hålla Vara rent. Det finns fortfarande möjlighet att haka på! Vill du anmäla dig eller veta mer är du välkommen att kontakta Lina Alfredsson-Mihlzén, hållbarhetsstrateg Vara kommun.

Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv.

Om Håll Sverige Rent
Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar.
Läs mer om Vi Håller Rent 2017.