Sprinten tar form

Publicerat 16 maj, 2017

Vara kommun skrev under tisdagen på ett avtal med PEAB som totalentreprenör för projekt Sprinten. Investeringsbudgeten är på 150 miljoner kronor, pengar som ska användas för nybyggnation av lokaler för AMB (Academy of Music and Business) men även för att möta de behov som finns på Lagmansgymnasiet och Vara konserthus.

solros_liten

På en pressträff under tisdagen presenterade kommundirektör Anna Cederqvist, projektledare Roger Filipsson, tekniska chefen Åke Lindström och Martin Klaesson, PEAB tankarna bakom projektet och vad som nu kommer att hända.

Kommundirektör Anna Cederqvist inledde med att lyfta vikten av projektet

Projekt Sprinten är ett av kommunens viktigaste projekt, där kulturen används som tillväxtmetod. En metod som ger resultat. Senast i förra veckan fick vi bekräftelse på detta då Vara kommun blev utsett till Årets Superkommun.

Som en symbol för den tillväxt som den nya satsningen kommer innebära hade Lagmansgymnasiets elever till pressträffen skapat en solros i plåt som ska följa projektet.

Projekt Sprinten syftar till att skapa en kulturell mötesplats för studenter, besökare och invånare i alla åldrar samt att öka flödet av besökare till kommunen. Något som gynnar kommunens verksamheter, företag, föreningar och handel. I projektet ingår nybyggnation av skollokaler till den gymnasiala friskolan Academy of Music and Business. En helt ny byggnad på cirka 2000 kvm. I projektet ingår även om- och tillbyggnad av Lagmansgymnasiet och Vara Konserthus för att bättre kunna möta elevernas behov och konserthusets besökare. Bland annat ska en helt ny lokal, en så kallad Black box, byggas som ska erbjuda plats för större möten och aktiviteter.