Inflyttning på Johan Brinks gata

Publicerat 1 augusti, 2017

Under tisdagen var det inflyttning i Vara Bostäders nya hyreshus på Johan Brinks gata 7. Nio förväntansfulla hyresgäster kom under dagen för att hämta sina nycklar och bekanta sig med sina nya hem. En av hyresgästerna som flyttade in under dagen var Mohammad Ali Ahmadi som var mycket glad och nöjd över sin nya lägenhet.

Mohammed Ali Ahmadi

Totalt är det 15 lägenheter i huset. Det är 8 stycken 1:or och 7 stycken 2:or, där alla har egen ingång men delar tvättstuga, gårdshus och cykelförråd med grannarna. Samtliga lägenheter är uthyrda och det finns redan en kö av intresserade som vill hyra en lägenhet här. Utgångspunkten för byggnationen har varit att hålla nere energiförbrukningen och bergvärme har installerats vilket medverkar till beräknad årsförbrukning på låga 30 kWh/kvm.

Husen på Johan Brinks gata är byggda för att Vara bostäder fått direktiv av kommunen att bygga mindre lägenheter för bland annat ungdomar. Med anledning av att den nya friskolan AMB startar upp sin verksamhet i höst är också sex stycken av de nyinflyttade elever där. Men det är inte bara ungdomar som uppskattar lägenheterna. Åldersspannet ligger mellan 16-87 år och flera olika nationaliteter är representerade vilket är bolagets ambition vid all uthyrning då man vill undvika segregerade boenden. Jan-Erik Wallin, VD på Vara Bostäder är nöjd

– Det är väldigt roligt att idag välkomna våra nya hyresgäster där flera även är nya kommuninvånare till Vara. Vi ser en fortsatt stor efterfrågan på bostäder och kommer under hösten skapa 11 nya lägenheter i Kvänum samt påbörja projekteringen av den så kallade Brinkeskogen med ett 60-tal lägenheter. Givetvis ser vi gärna att även andra i fastighetsbranschen ser potentialen i att bygga.

För behovet av fler lägenheter i Vara är stort. I dagsläget har Vara Bostäder få omflyttningar och samtidigt en omfattande kö med ca 300 intresseanmälningar sedan årsskiftet där över 90% söker boende i Vara tätort. Totalt har Vara Bostäder ca 530 lägenheter för uthyrning.