Var med och gör filmhistoria

Publicerat 26 oktober, 2017

Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där lokal historia ska filmatiseras. Nu behöver vi din hjälp! Tillsammans med övriga Skaraborgskommuner kommer Varas bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

film

I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga som är intresserade av att göra film. Filminspelningen i Vara planeras till våren 2018. Vill du vara med?

Just nu behövs följande, med koppling till Vara:

  • Manusförfattare
  • Fotografer
  • Regissörer
  • Ljud/Musiker
  • Make-Up/Håruppsättning
  • Inredning/Scenografi/Rekvisita

Är du intresserad av att medverka? Fyll i en intresseanmälan på hemsidan www.skaraborgshistorier.se eller kontakta Sannela Vestrin, kultursamordnare Vara kommun, om du vill veta mer om projektet eller vad det innebär att delta, sannela.vestrin@vara.se eller 0512-311 13.

Inspirerande gratisföreläsningar
Det finns dessutom möjlighet att delta på två heldagar med workshop och föreläsningar för dig med ett filmintresse. Du hittar mer information i länkarna här under.
Dag 1 lördag den 25 november i Skövde
Dag 2 söndag den 26 november i Lidköping

Om projektet
Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där lokal historia ska filmatiseras. Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare har gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren.

Projektet ägs av Studiefrämjandet i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.