Sommarlovsentreprenör 2018 – Vill du vara din egen chef?

Publicerat 27 mars, 2018

Upplev den roligaste sommaren, där du dessutom får med dig många olika erfarenheter och ett utökat nätverk!

Sommarlovsentreprenörerna 2018

Är du född år 2000-2002? Vill du vara din egen chef? Då kan du ansöka om att bli sommarlovsentreprenör. I programmet ingår:

  • En veckas kick-off med duktiga inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra startplatta för dig och din verksamhet.
  • Handledare som följer dig och ditt företag på vägen.
  • Nätverk som hjälper dig att lyckas.
  • Försäkring och startpeng på 2 000 kronor
  • Kick out/avslutningsaktivitet

Så här fungerar konceptet:

  • Steg 1 – Anmäl dig innan 30 april 2018 Alla ungdomar som är skrivna i Vara, Essunga och Grästorps kommun är födda år 2000, 2001 och 2002 är välkomna att anmäla sitt intresse. Inför sommaren 2018 kan vi erbjuda 16 platser.
  • Steg 2 – Obligatorisk kick off vecka Programmet startar med en veckas kick off direkt efter skolavslutningen där varje deltagare får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag. Efter kick off veckan är du certifierad sommarlovsentreprenör. Du får ett startkapital på 2 000 kronor och en försäkring som gäller under din tid som företagare.
  • Steg 3 – Testa din affärsidé Du startar upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst som du har som idé. Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. Du måste jobba minst tre veckor under sommaren med ditt företag. Bra att veta, om du tjänar mindre än 19 246 kronor/år behöver du inte betala skatt.
  • Steg 4 – Kick out Det avslutande steget är en kick out i augusti. Då samlas allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren. Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag kan vi tipsa om olika sätt att göra det.

Du ansöker via denna länk

Har du några frågor? Kontakta projektledare Alma Ohlin, 0702-961343 eller alma_ohlin@hotmail.com