Jordgubbens Dag – Varas egna folkfest

Publicerat 21 maj, 2018

Jordgubbens Dag har en lång tradition i Vara. Sedan 1985 har invånare och besökare kommit till Vara för att njuta av en dag med shopping bland butiker och knallar, underhållning, mängder av aktiviteter, härlig gemenskap och jordgubbar förstås. Den 29-30 juni är det dags för årets upplaga av Jordgubbens Dag i Vara. En folkfest som är tillgänglig för alla och som står för gemenskap, tasigförsamhet och jordnära. Och dessutom har fri entré.

Jordgubbens Dag 2018

Något för alla
Programmet erbjuder något för alla. På fredag underhåller Eileen och Wizex och på lördag kommer Samir & Viktor, Thomas Dileva, Bruno Mitsogiannis och Consoul. Övriga artister under de två festdagarna är Mia Isakssons orkester & Patrik Isaksson, barnföreställning med Joxelina, barnteatern Folk och rövare i Kamomilla Stad och musik av Varas egna stjärnor i form av elever från Academy of Music and Buisness.

På festområdet kommer det utöver alla artistuppträdanden att hända massor av roliga saker för alla åldrar. Som vanligt bjuds det på jordgubbar från våra lokala jordgubbsodlare och glass från kommunens kostenhet. Jordgubbsodlarna kommer även finnas på plats med jordgubbsförsäljning. Det blir också hjulkul i Badhusparken för besökare med egen cykel, minidisco, spektakulär motorcykelshow, tivoli, hoppborg, ponnyridning, restaurangtält och mycket annat.

Jonas Lundin som på uppdrag av Vara konserthus haft ansvar för artistbokningarna är mycket nöjd med upplägget – Vi har lyckats boka en bra mix av artister där det kommer finns något för alla åldrar. Det kommer bli två fantastiska dagar, från tidig morgon till in på småtimmarna.

Samverkan är grunden
Hela evenemanget bygger på gemenskap och samverkan mellan lokala föreningar, eldsjälar och näringslivet. Huvudarrangörer är Vara kommun i samarbete med Vara SK, Vara Konserthus, Vara Riksteaterförening, Sparbanksstiftelsen och Vara Köpmannaförening.

Ett miljömärkt event
Jordgubbens Dag är ett miljömärkt event och är certifierat av stiftelsen Håll Sverige Rent med syftet att minska evenemangets påverkan på miljön. För besökarna kommer detta märkas bland annat genom att det finns miljövärdar som hjälper till med sophantering , sex sorteringsstationer finns utplacerade runt torget, 100% förnybar miljömärkt el används under evenemanget och cykelparkeringen har bästa läget. Besökarna hoppas bidra på olika sätt bland annat genom att resa klimatsmart till evenemanget.