Feriepraktik

Kommunen erbjuder feriepraktik till de ungdomar som går första året på gymnasiet samt gymnasiesärskolans tredje år.

Målare

Kommunkursen.se
Ferie- och sommarjobb är en utmärkt chans för dig att bilda en egen uppfattning om hur det är att jobba i en kommun. Vi vet att många feriejobbare återkommer till kommunen som arbetsplats efter avslutade studier.

För att ta till vara och förstärka ditt intresse för kommunen har Sveriges Viktigaste Jobb tagit fram www.kommunkursen.se, en webbaserad utbildning med övergripande information om hur kommunen fungerar. Kursen tar 20-30 minuter och fungerar lika bra på dator, telefon och platta. De som genomför Kommunkursen.se får ett intyg som visar att de har genomgått utbildningen.

Info till ungdomarna

Inför sommaren 2018 är beslutat att de ungdomar som är födda år 2001 och som är mantalsskrivna i Vara kommun, sökes för feriearbete till kommunens resultatenheter samt föreningar. Viktigt är att du som ansöker förstår det svenska språket och därmed kan ta emot och följa instruktioner. När vi blir klara med fördelningen av ferieplatserna och du som sökt uppfyller villkoren får du bekräftelse via epost.

Lön

Inom äldreomsorgen får du som feriearbetare 60kr per timme. Övriga vekrsamheter 55 kr per timme.

Lönen utbetalas till Sparbanken Vara. De tar då över ansvaret för lönen och att den sätts in på det konto som önskas. Du måste därför kontakta Sparbanken Vara innan löneutbetalningsdagen och ange vilket kontonummer och vilken bank du har. Inga kontonummer registreras alltså av löneavdelningen oavsett vilken bank du har. Har inte banken fått in något kontonummer skickas en kontantavi hem till din bokföringsadress per post och den kan komma några dagar senare än kommunens ordinarie utbetalningsdagar.

Arbetsregler

Du får jobba 6 till 8 timmar per dag och max 90 timmar per period.

Ansökan

Under perioden 12 februari – 15 april, 2018, kan du ansöka om feriearbete inom kommunens resultatenheter och föreningar. Ansökan sker enbart via kommunens hemsida som uppdateras löpande.

Här kan du ansöka: Feriearbete 2018

Blanketter

Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag: Blankett

Nedladdningsbar PDF