Tyck till om program för friluftsliv

Nu kan du lämna dina synpunkter på kommunens program för friluftsliv. Fyll i formuläret nedan senast den 28 mars. Har du möjlighet är du dessutom välkommen till Vara bibliotek den 20 mars då tjänstemän finns på plats och svarar på dina frågor om programmet. De finns på plats mellan klockan 16 och 18.

Här kan du läsa programmet i sin helhet: Program för friluftsliv

Vad händer med mina synpunkter?

Alla inkomna synpunkter sammanställs och eventuella korrigeringar görs utifrån synpunkterna. Därefter presenteras det korrigerade programmet för friluftsliv för kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutar om vidare beredning i kommunstyrelsen. Efter beslut i kommunstyrelsen hamnar programmet hos kommunfullmäktige som slutligen beslutar om att anta programmet. När programmet för friluftsliv är antaget kommer det att vara en utgångspunkt för den som är engagerad i kommunens friluftsliv.

Varför behövs ett program för friluftsliv?

Friluftsfrågorna intresserar många, eftersom en stor del av allmänheten utövar friluftsliv i någon form. Program för friluftsliv visar hur friluftspolitiken ser ut i Vara kommun. Det är skrivet för politiker, allmänhet, föreningsliv, organisationer, privata aktörer och kommunens förvaltningar. Programmet anger hur dessa aktörer kan arbeta för att skapa goda förutsättningar för att alla ska kunna komma ut i naturen på sina villkor. Utgångspunkten är att så många som möjligt ska kunna ägna sig åt friluftsliv på det sätt som passar dem bäst.

Fält som är markerade med en * är obligatoriska!