Projekt och samarbeten

Länkarna nedan ger dig information om våra projekt och samarbetspartners som syftar till att främja företagsklimatet i allmänhet och dig som företagare i synnerhet. Tveka inte att kontakta oss för mer information om samarbetena och projekten.

Projekt och samarbeten

Företagare i alla branscher – ta chansen!

Omställningskontoret+ är en omfattande satsning på ökad tillväxt och sysselsättning i företag i 18 kommuner i Västsverige. Vi vänder oss till dig som driver företag inom tjänster och handel eller inom tillverkningsindustrin, det vill säga alla branscher. Antingen du finns här redan eller funderar på att starta verksamhet i området. Du kan få tillgång till mycket värdefull kompetens, exempelvis hjälp att hitta finansieringslösningar för en satsning eller en erfaren affärsutvecklare som du kan bolla idéer kring utvecklingsprojekt eller avknoppningar med. Läs mer här.

Vill du växa internationellt? Kontakta Business Sweden

Business Sweden arbetar för Sverigenyttan genom att göra Sverige mer attraktivt som affärspartner. Att ligga steget före och förstå marknaden samt koppla ihop svenska varor och tjänster med nya export- och investeringsmöjligheter, är vad Business Sweden sätter fokus på. Vill du satsa utanför Sverige? Besök Business Sweden här.

Vill du växa lokalt genom att göra affärer med USA?

Lidköping och Skaraborg har ett näringslivssamarbete med staden Rockford och området Midwest i USA. Det är ett samarbete med USA som hjälper sig att växa och utvecklas lokalt.Läs mer om vad som händer på webben Glocal Lidköping.

Fler samarbeten som skapar möjligheter för er företagare

  • Tillväxt Skaraborg – Skaraborgs kommunalförbund
  • EUC – ElektronikUtvecklingsCenter för företagare i och utanför Vara. Vill Du ha en förutsättningslös diskussion kring om  och hur EUC kan tillföra värde till din verksamhet når du vd Hans Richert på telefon 0512-320 40 eller e-posta till info@euc-vgot.se.
  • Teknikcollege Skaraborg – samarbete mellan skola och lokalt näringsliv
  • VaraQuinna – kvinnligt företagarnätverk
  • Måltidscentrum – utveckling av måltidsupplevelser för offentliga verksamheter och storkök
  • Arbetsgivarringen – ett nätverk för kompetensförsörjning och mycket mer