Artikeln publicerades 25 april 2024

Bad hela sommaren oavsett väder

Vänstra halvan föreställer en vattensamling med regndroppar som plaskar ner. Till höger syns en pojke som åker badring i rutschkanan som finns inne på Vara Badhus

Kommer det bli en solig och varm sommar? Eller blir det en regnsommar? Tyvärr har vi inget svar men däremot vet vi att det kommer att gå att bada oavsett väder.

Den 14 juni öppnar utomhusbadet för säsongen och har öppet fram till den 18 augusti. Utebadet kommer att vara öppet varje dag 10:00-18:00 förutom på midsommarafton.

Förra året var det många baddagar som bokstavligt talat regnade inne.

Vi hade personal som satt och väntade på badgäster och badgäster som längtade hit medan regnet bara öste ned. Alla var frustrerade, säger fritidschef Jesper Svensson.

I år ska det gå att bada varje dag oavsett väderlek. Vara Badhus kommer ha stängt under veckorna 28-31 men öppnas om det blir ihållande regn.

Vi öppnar badhuset tillfälligt de dagarna. Badgästerna är välkomna att bada inomhus i stället, säger fritidschefen Jesper Svensson.

Tekniken och vattenreningen i inomhusbadet är i gång precis som vanligt så det är bara att öppna. Personalen byter utomhusbadet mot inomhusbadet de dagarna.

Beslut om att tillfälligt öppna Vara badhus och ha utebadet stängt tas dagen innan och baseras på väderleksrapporten. Information kommer att finnas på badhusets Facebooksida och det kommer att sitta en skylt på utebadet med information.