Nedåt i ranking av företagsklimatet

Publicerat 26 september, 2017

Vara kommun hamnar på plats 81 när Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet bland Sveriges 290 kommuner. Placeringen innebär en tillbakagång jämfört med fjolårets plats 62.

– Rankingen visar tydligt inom vilka segment vi måste jobba ännu hårdare. Företagsklimatet för Vara kommun handlar om att göra det möjligt för befintliga företag att verka och växa. Om att de som vill förverkliga en idé ska kunna starta företag och om att företag som inte finns här idag ska kunna flytta hit. Om uppfattningen hos de som driver företag här i dag är att kommunen upplevs som krånglig och besvärlig så behöver vi titta närmare på orsakerna till det, säger Fredrik Nelander, kommunstyrelsens ordförande.

Syftet med rankingen är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2017 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2017 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Se hela rankingen här.