Landshövdingen på besök i Vara kommun

Publicerat 19 januari, 2018

Västra Götalands nya landshövding Anders Danielsson är på kommunturné. Alla 49 kommuner ska besökas och under torsdagen var det Vara kommuns tur.

Under besöket träffade han kommundirektör Anna Cederqvist och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nelander.

Landshövdingen förklarade att syftet med besöket är att ha en öppen dialog om Länsstyrelsens roll och vad de kan bidra med samt att lyssna in vilka viktiga frågor kommunerna har.
–Länsstyrelsen vill arbeta proaktivt för att hitta lösningar i ett tidigt skede. Vi vill bygga en bra relation mellan stat och kommun och kvalitetssäkra vårt arbete, säger Anders Danielsson.

Fredrik Nelander var mycket nöjd med dagens samtal och tror på ett fortsatt gott samarbete.
– Det är viktigt för oss att ha en direktkontakt till Länsstyrelsen. Tillsammans kan vi hitta de bästa lösningarna för de frågor vi samverkar kring.

Även kommundirektör Anna Cederqvist tyckte att dagen var givande
– Länsstyrelsen och kommunen ansvarar för ett hållbart samhälle för alla invånare. Dialogen idag har handlat om samspel och att skapa goda relationer till varandra. Detta kommer att ge goda förutsättningar till fortsatt god samverkan.

Landshövdingen avslutade sitt besök med att säga att han ser fram emot att komma tillbaka till Vara den 8 februari då Skaraborgsdagen arrangeras på Vara Konserthus. Han tackade dessutom för ett fantastiskt bemötande från Vara kommun.