En liten hund hälsar Välkommen!

Publicerat 31 maj, 2018

Under tisdagskvällen den 29 maj invigdes den inlånade bronsskulpturen Välkommen! av Linnea Jörpeland. Invigningen skedde i samband med Kulturskolans festival och många hade hittat till Badhusparken denna varma kväll.

Anledningen till den inlånade skulpturen är projektet Vart tog våra skulpturer vägen? Projektet har sitt ursprung i en hos skaraborgskommunerna gemensam önskan om ett samarbete kring den offentliga konsten. Inom projektet kommer Skaraborgs kommuner i sommar att byta skulpturer sinsemellan.

Under sommarmånaderna 2018 kommer Vara kommun därför att låna ut ett verk och får själv ett tillbaka. I Badhusparken i Vara, mellan minigolfbanan och Generationsparken, står nu  bronsskulpturen Välkommen! av Linnea Jörpeland, stockholmsbaserad konstnär född 1971. Den glada hunden som sliter i sitt osynliga koppel brukar i vanliga fall finnas vid Ekebo äldreboende i Skövde.

Vara kommun lånar ut skulpturgruppen On Tour som i vanliga fall hör hemma framför Vara Konserthus. On Tour är gjord av konstnärsgruppen Inges Idee och har funnits på plats sen konserthuset invigdes 2003. Skulpturerna kommer att hamna i Falköpings kommun vid Falbygdens museum och restaurangen i Planteringsförbundets park (Plantis).

Kulturskolans festival var en terminsavslutning för kulturskolans elever som lockade stor publik till Badhusparken.

Hund