En person anhållen för bränderna i Vedum

Publicerat 30 juli, 2018

Kammaråklagare Lars- Göran Wennerholm har idag kl 13.00 beslutat att anhålla en person misstänkt för att ha anlagt två bränder i trakten kring Vedum.

Den nu anhållne personen medtogs till förhör på förmiddagen den 30 juli och anhölls därefter.
– Den misstänkte kommer att höras om de bränder som inträffat i trakten av Vedum den senaste tiden. Polisen kommer även att hålla förhör med andra personer som kan bidra till utredningen och vi fortsätter arbetet med tekniska undersökningar, säger Lars Johansson, enheten för grova brott i Skaraborg.

Polisen kommer även i fortsättningen att ha en trygghetsskapande närvaro i Vedum.
– Vi är fortsatt intresserade av att få information från allmänheten som kan hjälpa oss i utredningen av bränderna. Det känns väldigt bra att känna det stöd och den hjälp vi hittills fått från de boende i området, säger lokalpolisområdeschef Fredrik Malm.

Kommundirektör Anna Cederqvist är mycket nöjd med den samverkan som skett och riktar ett stort tack till kommunens medarbetare, polis, räddningstjänst, frivilliga insatser och övriga organisationer som på olika sätt sätt bidragit i arbetet.