Uppåt för Vara i näringslivsundersökning

Publicerat 2 oktober, 2018

Vara kommun placerar sig på plats 47 i Svenskt Näringslivs enkätundersökning kring företagsklimatet i landets kommuner. Det innebär att Vara klättrar 34 platser jämfört med fjolåret.

– Att Vara kommun tar in 34 placeringar när 290 kommuner rankas utifrån det lokala företagsklimatet är förstås glädjande, säger Johanna Forslund Kullander, näringslivschef på Vara kommun, och fortsätter:

– Jag tycker det är viktigt att påminna om att det här är en attitydundersökning och att ett antal placeringar upp eller ner i den totala rankingen inte alltid säger så jättemycket om vad som gjorts särskilt bra ett år eller vad som kan förbättras ett annat. Däremot att Vara kommun i över ett decennium legat i den övre tredjedelen när kommuner rankas utifrån sitt företagsklimat tyder på att kommunen och det privata näringslivet för en konstruktiv dialog och gemensamt försöker skapa bra förutsättningar utifrån sina olika roller och uppdrag.