Klass 8A på Alléskolan till final i Camp Blåljus

Publicerat 22 mars, 2019

Camp Blåljus är en tävling som Länsförsäkringar Skaraborg och Räddningstjänsten i Skaraborg anordnar varje år för att öka förståelsen och förmågan att våga och kunna agera vid en olyckshändelse. Klass 8A på Alléskolan har gått vidare till final!

Fokus i tävlingen ligger på trafiksäkerhet, brandsäkerhet, vattensäkerhet och första hjälpen. Ett ytterligare syfte är att eleverna får träffa de olika yrkesgrupperna i ett positivt sammanhang för att öka förståelsen för det viktiga arbete polis, ambulans och räddningstjänst gör.

Eleverna har genomfört tre olika kvalificeringsuppdrag där det har undersökt brandrisker på skolan, tagit reda på konsekvenser av att köra trimmad moped och att köra påverkad. Det tredje uppdraget bestod i att ta reda på hur man ska agera om en kamrat gjort ett suicidförsök och även att presentera en plansch för att förhindra mobbning.

– Eleverna har gått in för sina uppdrag med stor entusiasm och tagit det på största allvar. När uppgifterna kom om att de gått vidare till finalen i Lidköping den 15 maj började de genast smida planer för att lyckas så bra som möjligt där. Förstapriset som består av en heldag på Liseberg med klassen är det som hägrar mest! berättar lärarna Magdalena Fri och Alexandra Smedberg.

Idag har eleverna fått tårta och firat sina framgångar. Lycka till i finalen!