Cykelbanor ska få egna gatunamnsskyltar

Publicerat 29 april, 2019

Vi arbetar just nu med att sätta upp gatunamnsskyltar för cykelbanor runtom i kommunen.

Genom att sätta upp namnskyltar blir det lättare att hänvisa till ”rätt” cykelbana. Det kommer underlätta för medborgare som ska beskriva hur man ska ta sig från ett ställe till ett annat, på samma sätt som man beskriver för bilister. Dessutom blir det lättare för gatuenheten att beskriva (felanmäla) om det exempelvis behöver sandas bättre på en viss cykelbana.

För att extra tydligt särskilja bilvägar från cykelbanor, är dessa nya gatunamnsskyltar blå med vit text – precis som skylten för cykelbanor.

Alla cykelbanor som ligger fritt, dvs ej går längs en gata, kommer att få gatunamnsskyltar. Uppsättningen har påbörjats kring vårdcentralen i Vara. Kvar att göra är skyltuppsättning för cykelbanor i Vedum, Kvänum samt resten av Vara.

I och med att cykelbanorna har namngivits officiellt (av kommunens gatunamnskommitté) finns de också på exempelvis Hittas kartor.