Förskoleklassen Linet en av kommunens alla miljöhjältar

Publicerat 3 maj, 2019

Varje vår deltar Vara kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Torsgårdsskolans förskoleklass Linet är en av alla medverkande enheter i Vara kommun. De har under veckan sjungit sånger, dansat, lyssnat på berättelser, plockat skräp och gått tipspromenad, allt på temat miljö. Barnen har varit väldigt engagerade och berättar samstämmigt att de aldrig någonsin ska skräpa ner! På bilden ovan ser vi några barn arbeta med en uppgift om vad som inte hör hemma i havet.

Även skolans andra klasser har medverkat i aktionen. Exempelvis gjorde årskurs 2 ett häftigt och påhittigt pyssel – robotar av vanligt hushållsskräp. De är nu placerade i skolans matsal.

Varas deltagande brukar vara högt och har i år uppgått till 1403 personer. Vi riktar ett stort tack till de 1199 barn och 204 vuxna som tillsammans har hjälpts åt att hålla Vara rent i vår! Tillsammans gör vi vår närmiljö lite vackrare.