Förtidsröstning till EU-valet

Publicerat 7 maj, 2019

Den 8 maj börjar förtidsröstningen till EU-valet. Det går att förtidsrösta på biblioteken i Vara, Kvänum, Vedum och Levene under ordinarie öppettider. Förtidsröstningen pågår fram till och med lördag 25 maj. Valdagen är söndag den 26 maj.

Vara
Måndag- torsdag 11-18
Fredag 11-16
Lördag 10-13

Kvänum
Måndag 10-12, 13-16
Onsdag 13-18
Fredag 10-12, 13-15

Vedum
Måndag 13-18
Onsdag 10-12, 13-15
Fredag 10-12, 13-15

Levene
Tisdag 14-17.30

Viktigt att tänka på inför röstningen
Röstar du på ett förtidsröstningsställe måste röstkort och legitimation vara med. Som legitimation räknas pass, körkort och id-kort med foto. Har du ingen legitimation kan en person som känner dig garantera att det är du som röstar, då måste den personen kunna legitimera sig. Du kan också vara känd av de som är röstmottagare. Röstkort skickas ut ca tre veckor före valet till alla som har rösträtt. Om du inte fått något röstkort eller tappat det kan du få ett nytt. Kontakta kommunens växel, tel. 0512-31000. Röstkort kan också skrivas ut på biblioteken i Vara, Kvänum och Vedum.

Du kan rösta med bud om du inte själv kan ta dig till någon vallokal eller röstningslokal p.g.a. sjukdom eller annat hinder. Bud kan vara nära anhörig, vårdare, lantbrevbärare eller häktespersonal.
Det krävs särskilt material för att rösta med bud. I materialet finns instruktioner om hur budröstningen går till. Materialet kan beställas från kommunen eller hämtas på förtidsröstningslokalerna.

Information om övriga platser i kommunen det går att förtidsrösta på samt ambulerande röstmottagare hittar du här.