Grammisvinnare och nycirkus höjer Sprintenfebern

Publicerat 23 september, 2019

Den 3 november invigs Kvarteret Sprinten, en av Vara kommuns största satsningar någonsin. Och precis som Sprinten så kommer invigningen sticka ut och ta plats! Förutom ett fartfyllt nummer med Cirkus Nikolajeff – en cirkusgrupp som bjuder på allt ifrån eld- och pyroshow till hisnande akrobatik på svindlande höjder – uppträder grammisvinnaren Sarah Klang.

– Det känns verkligen som vi har fått till en perfekt mix. Oavsett ålder, tycke och smak kommer det finnas något att njuta av den 3 november. Dessutom känns det lite extra roligt att en av Sveriges hetaste artister kommer, säger Malin Sjölin Lorentzon, projektledare för invigningen.

Förra året klev Grammisprisade Sarah Klang fram som en av landets absolut främsta artister och med ett nytt album tycks 2019 fortsätta i samma succéartade riktning. Med sitt andra album ”Creamy Blue” i ryggen åker hon på en omfattande turné över hela landet. Den 3 november inviger hon Kvarteret Sprinten i Vara.

Från klockan 15.30 kommer det välkända Skaraborgsparet Jecko och Jessie att mingla runt och underhålla publiken. Entrétorget utanför Konserthuset kommer fyllas med matbodar och lokala föreningar som grillar och serverar glögg. På den stora utomhusscenen kommer elever från AMB, Academy of Music and Business, att uppträda. Klockan 16.oo är det dags för en hisnande  nycirkusupplevelse med Cirkus Nikolajeff. En maxad akrobatikuppvisning på svindlande höjder som tillsammans med en eld- och pyroshow kommer skruva upp Sprintenfebern rejält!

Sarah Klang avslutar sedan invigningen innan alla besökare välkomnas in för att se de nya lokalerna.

Välkomna till entrétorget utanför Vara konserthus, 3 november, från klockan 15.30.