Idébytardagen – dagens utmaningar och morgondagens möjligheter

Publicerat 31 oktober, 2019

Den 30 oktober 2019 arrangerade Skaraborgs Kommunalförbund tillsammans med Skaraborgs kommuner Idébytardagen för 8:e gången. I år var evenemanget på Vara konserthus.

Idébytardagen ska fungera som en mötesplats där man kan få inspiration i vardagsarbetet. Man får möjlighet att byta erfarenheter genom att gå på seminarier, utställningar och mingla runt. Rita Berglund och Camilla Remgård arbetar som personliga assistenter i Vara kommun och var med och arrangerade idébytardagen.

– Vi vill att folk ska gå härifrån med lite myror i huvudet och känna att de har fått nya idéer som de vill utveckla på sin arbetsplats, berättar de.

Fokus för i år var psykisk hälsa, brukarmedverkan och välfärdsteknik. Rita och Camilla menar att det finns en förhoppning om att de medverkande får en inblick i hur andra har löst vissa uppgifter på ett kanske enklare sätt och att det ska inspirera till att jobba över gränserna så det blir en bättre helhet.

– Vi önskar att samtal och diskussioner fortsätter när de går härifrån och genererar samarbete.
Och givetvis hoppas vi att de har haft en fantastiskt givande dag här på Konserthuset! säger Camilla Remgård.

Huvudföreläsare för dagen var Dennis Westerberg, som blev utsedd till Årets föreläsare 2015, med föreläsningen ”Att vara den bästa versionen av sig själv i alla lägen”.