Vuxna på stan – nattvandring

Publicerat 20 november, 2019

Du har väl inte missat att vi har startat en grupp med nattvandring i kommunen? Nästa tillfälle är den 22 november.

Bild föreställande vuxna på stanTre personer nattvandrar i Vara.

Sedan i våras har närvaron av vuxna som rör sig ute om kvällarna stärkts i och med Vuxna på stan.

Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk. Att nattvandra är ett enkelt sätt att bidra med viktigt stöd för våra unga. Det skapar en social trygghet och handlar mest om att bara vara där, fråga hur någon mår, lyssna eller kanske plåstra om.

Är du intresserad av att delta? Du hittar den senaste informationen och kan lämna intresseanmälan på Facebook-sidan Vuxna på stan i Vara alternativt genom att ringa Torsbo fritidsgård på tel. 0512-311 18. Du måste ha fyllt 25 år.

Vid nattvandring sker start från Torsbo fritidsgård kl. 19.00 tills det anses lämpligt att sluta (Torsbo stänger kl. 23.30 på fredagar). Västar finns att låna och det kommer även att finnas ett första förbands-kit att ha med sig ut på fältet.

Preliminära datum 2019:

  • 22 november
  • 29 november
  • 6 december (M-disco Torsbo)
  • 13 december (Lucia)
  • 20 december (skolavslutning)

För att nattvandringen ska bli av krävs att minst två vuxna anmält sig.