Lassagården – nytt bostadsområde i Vara

Publicerat 29 januari, 2020

​Sedan mitten av år 2018 har tillväxt- och utvecklingsavdelningen i Vara kommun arbetat med att framställa en ny detaljplan för att möta behovet av bostäder i Vara tätort. Den 16 december 2019 antogs detaljplan Lassagården, del Vara 26:1, av kommunfullmäktige i Vara kommun. Beslutet vann laga kraft den 14 januari 2020. Detta innebär att Vara kommun inom kort kommer att ha fler tomter till salu.

Utbyggnaden av gator och ledningar förväntas påbörjas under våren 2020 och prognosen är att arbetet ska vara klart ett år senare. Det innebär att byggstarter för hus i området blir möjligt våren 2021. Det kommer dock vara möjligt att köpa tomter redan under våren 2020 och förbereda sig med bygglov och annat under tiden. Lediga tomter presenteras på kommunens hemsida och bygglov hanteras löpande.

Kommunalråd Gabriela Bosnjakovic ser positivt på att Vara växer.

– Området öppnar upp möjligheterna för nya bostäder av olika varianter, både lägenhetshus, parhus och vanliga villor. Flera privata entreprenörer har redan visat intresse för området vilket är oerhört roligt. Vara växer och jag hoppas att framtidstron smittar av sig! säger Gabriela.

Här kan du läsa mer om planerna för området Lassagården.

Bilden föreställer en möjlig utformning av området Lassagården.

Relaterat