Ministerbesök på Parkskolan och Nästegårdsskolan

Publicerat 23 januari, 2020

Igår fick Parkskolan och Nästegårdsskolan besök av Sveriges EU-minister Hans Dahlgren.

Under besöket berättade han om EU, vad hans roll som EU-minister innebär och varför han besökte skolorna. Eleverna fick ställa frågor till ministern som svarade på allt från vad som är svårast med sitt jobb till om han har träffat Greta Thunberg. Pedagoger och elever fick också tillfälle att berätta om sina egna Erasmus+ projekt.

– Det var roligt att eleverna fick en chans att berätta om sina projekt för EU-ministern och på så sätt belysa vårt internationella arbete, säger kommunalråd Gabriela Bosnjakovic. Mellan skolbesöken hade vi även informella diskussioner om miljö- och klimatfrågor, om hur samverkan kring gängkriminalitet och brottslighet bör ske på EU-nivå samt om näringsliv och jordbruk. Väldigt intressanta diskussioner om sådant som rör vår kommun och våra verksamheter i allra högsta grad.

Besöket var en del av SKR tillsammans med regeringens arbete med delaktighetsfrågor inom EU, genom så kallade EU Handslag. Ett led i detta delaktighetsarbete innebär att EU-ministern besöker kommuner och regioner under våren.