Skräpplockardagarna – barn och ungdomar håller Vara rent

Publicerat 31 januari, 2020

Under en vecka i vår plockar barn och ungdomar i Vara kommun skräp för en trevligare och bättre närmiljö. Anmälan är nu öppen.

Nedskräpning är ett synligt miljöproblem. Skräpplockardagarna är tänkta att engagera barn och ungdomar i tidig ålder för att göra dem uppmärksamma på problemet och ge dem en chans att göra skillnad. Genom att plocka skräp synliggörs inte bara skräpet på ett nytt sätt, det visar också andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. Att plocka skräp är även ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på.

Varje vår arrangerar Håll Sverige Rent en aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Förra året deltog drygt 1400 barn och vuxna tillsammans i kampanjen att hålla Vara rent. I år hoppas vi att vi blir ännu fler. Mellan den 20-27 april hjälps vi åt att hålla Vara rent, och förhoppningsvis under resten av året också!

Vill du haka på? Anmäl dig och din skola här: https://www.hsr.se/vi-haller-rent

På anmälningssidan hittar du all information du behöver. Skräpplockarmaterial skickas i år direkt till skolorna.