Varas näringsliv rankas högt i Synas Bästa Tillväxt-ranking

Publicerat 2 januari, 2020

Nyligen släppte kreditupplysningsföretaget Syna sin granskning av bokslut från samtliga svenska aktiebolag. Utifrån värdena omsättningsökning, ökning av antalet anställda och vinst skapas ett tillväxtindex som sedan jämför näringslivsutvecklingen i olika kommuner.

I Västra Götaland går Synas Bästa Tillväxt-pris till Vårgårda. Vara näringslivs tillväxt rankas som nummer 6 i regionen och nummer 3 i Skaraborg, efter Skövde (3) och Götene (4). Glädjande att se är att tillväxten i fem av Skaraborgs kommuner placerar sig i topp 10 av 49 kommuner i regionen. Kommuner med företag som växer har goda förutsättningar att utveckla sina platser på ett positivt sätt.

Kommunalrådet Gabriela Bosnjakovic är mycket nöjd med resultatet:
– Det är glädjande att se att näringslivet i Vara kommun mår bra och ligger i framkant både lokalt och regionalt. Näringslivet och alla företagare är drivmedlet till att allt i övrigt fungerar. Det ger ökad tillväxt av såväl nya arbetstillfällen som inflyttning vilket är viktigt för vårt område. Genom ett välmående näringsliv kan kommunen leverera god service till alla invånare. Det skapar en positiv spiral och ger betydande effekter för alla!  Vi gläds åt detta fina resultat.

Mer om undersökningen:
https://upplysningar.syna.se/nyheter/nyhet/basta-tillvaxt-2019-en-snabbguide

Mer om alla kommuners placeringar:
https://upplysningar.syna.se/nyheter/nyhet/basta-tillvaxt-2019-alla-kommunernas-placeringar/