Samarbete kring miljö och cirkulär ekonomi

Publicerat 7 februari, 2020

Lokala miljölösningar är ett 2-årigt projekt med start november 2019 som syftar till att skapa lokala samarbeten kring miljölösningar och sprida kunskap om cirkulär och biobaserad ekonomi.

Inom projektet anordnas föreläsningar och workshops som inspirerar och ger kunskap om flera områden inom miljö och cirkulär ekonomi. Hela tiden med fokus på konkreta lösningar för privatpersoner som vill samarbeta. Projektets fokusområden är Boende, Skog, Mat och Prylar.

Evenemangen är kostnadsfria och är öppna för alla inom projektets geografiska område, det vill säga alla 10 kommuner inom Leader Nordvästra Skaraborg: Essunga, Grästorp, Vara, Skara, Lidköping, Götene, Mariestad, Töreboda, Gullspång och Karlsborg.

De samarbetsgrupper som bildas under projektets gång erbjuds hjälp att komma vidare med sina projekt. Dessutom finns det i anslutning till projektet möjlighet att ansöka om ekonomiskt bidrag genom Paraplyprojektet Lokala Miljölösningar för att kunna starta eller upprätthålla gruppens verksamhet.

Om du vill komma i kontakt med oss, tveka inte att höra av dig!

Projektledare Maria Kronwall
maria@leadernvskaraborg.se
Tel . 073-808 52 80