Kick-off för projektet Ung Omsorg

Publicerat 6 februari, 2020

Förra helgen var det kick-off för nyanställda i projektet Ung Omsorg!

Ung omsorg är ett projekt som syftar till att öka möten över generationsgränser och att föryngra äldreomsorgen. Genom att jobba extra på helgerna får skolungdomar möjlighet att skaffa sig arbetslivserfarenhet samtidigt som de umgås med äldre. Ungdomarna ingår i ett team som består av 5-10 deltagare och arbetet innebär att teamet är på boenden och spelar spel, läser tidningen eller promenerar med de boende.

Intresset att delta har i Vara varit stort och totalt har 26 ungdomar anställts för att jobba extra på kommunens äldreboenden, vilket var ungefär en tredjedel av de som fick komma på intervju. Väldigt roligt att så många unga vill engagera sig i att sätta guldkant på den äldre generationens vardag!

Relaterat