Jordgubbens dag 2020 ställs in

Publicerat 30 april, 2020

Bildningsnämnden beslutade på dagens nämnd att ställa in sommarens Jordgubbens dag med anledning av coronapandemin.

Jordgubbar

Frågan var uppe redan på förra nämndssammanträdet men beslutet sköts då framåt eftersom man hoppades se en lättnad i de restriktioner som utgått från myndigheterna. Men idag togs alltså beslutet om att ställa in Jordgubbens dag 2020. Anledningen är folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens förbud mot folksamlingar på över 50 personer, vilket gör att evenemanget inte går att genomföra i nuvarande form. Ordförande i bildningsnämnden Peter Jonsson är så klart besviken men inser att beslutet var väntat:

– Det är givetvis ett tråkigt beslut. Jordgubbens dag är en höjdpunkt för hela kommunen och en viktig dag för både köpmän och krögare. Men under rådande förhållanden har vi inget val. Vi, som alla andra, måste ta vårt ansvar för att minska smittspridningen. Sedan hindrar inte vårt beslut köpmännen att ändå göra något utöver det vanliga den här dagen, så länge man följer de restriktioner som gäller. Men någon folkfest på torget kommer vi inte att kunna bjuda våra kommuninvånare och besökare på i år tyvärr.