Lokal entreprenör köper stort fastighetsbestånd av Vara Bostäder AB

Publicerat 11 maj, 2020

Den lokala entreprenören Christian Johansson, Bergeke har i dagarna förvärvat fastigheter i Kvänum av Vara Bostäder AB för 50 miljoner kronor.

På bilden från vänster Heidi Hansen, vice ordf. Vara Bostäder AB, Lars Gezelius, ordförande Vara Bostäder AB, Jan-Erik Wallin, VD Vara Bostäder AB och Christian Johansson, Bergeke.På bilden från vänster Heidi Hansen, vice ordf. Vara Bostäder AB, Lars Gezelius, ordförande Vara Bostäder AB, Jan-Erik Wallin, VD Vara Bostäder AB och Christian Johansson, Bergeke.

Det handlar om 93 lägenheter i Kvänum som nu byter ägare. Och affären har gått fort. Det är bara drygt en månad sedan som Vara Bostäder blev kontaktade av Bergeke för en diskussion om möjligheten att få köpa lägenheterna. Lars Gezelius som är ordförande i Vara Bostäder AB är mycket nöjd med affären:

– Det är fantastiskt roligt med en privat aktör som vill satsa och bidra till Kvänums utveckling. Försäljningen innebär även att Vara Bostäder får loss kapital till nya satsningar, bland annat finns det långt gångna planer på att Vara Bostäder kommer att ta över kommunens servicelägenheter varav 20 stycken ligger i Kvänum.

Bergeke är ett lokalt företag från Levene som sedan ett antal år tillbaka jobbat med fastigheter. Idag äger de ett 100-tal lägenheter i kommunen och utökar alltså nu sitt fastighetsbestånd ytterligare. Christian Johansson, VD för Bergeke säger så här om affären:

– Vi är ett lokalt fastighetsbolag som tror på utveckling av fastigheter även på mindre orter och tror att vi kan göra ett bra jobb även där. Vi söker större sammanhängande fastigheter på orter där vi också kan se att vi kan växa. Fastigheterna i Kvänum har det vi söker och jag ser mycket positivt på de möjligheter som finns här.

Övertagandet av lägenheterna kommer att ske 1 juli 2020.