Gemensam energi- och klimatrådgivning för kommunerna i Västra Skaraborg

Publicerat 9 juni, 2020

Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till företag, föreningar, organisationer och privatpersoner. Energirådgivarna ger information, råd och idéer om möjliga och lämpliga åtgärder för att spara energi.

På bild: Raéd Alwan, Camilla Funke och Christer Broberg.

Sen några år tillbaka har Grästorp, Essunga, Vara, Skara och Götene en gemensam energi- och klimatrådgivning med Skara som värdkommun.

Från 1 juni 2020 ingår även Lidköpings kommun i samarbetet. Företag, organisationer och privatpersoner i Lidköping kommer även fortsättningsvis att ha samma möjligheter till kontakter, rådgivning och besök som tidigare även om verksamheten utgår från Skara.

Förändringen innebär att man nu är tre energi- och klimatrådgivare som tillsammans svarar för rådgivningen för de sex kommunerna.