Lägesrapport från vecka 23

Publicerat 5 juni, 2020

Första sommarveckan börjar lida mot sitt slut. Här är en lägesrapport från krisledningsgruppens arbete under vecka 23.

Anna och Gabriela

Inom bildningsförvaltningen fortgår arbetet med att planera och genomföra skolavslutningar och studentfirande. Studenternas utspring kommer att livesändas, ytterligare information kring livesändningen kommer att publiceras på kommunens hemsida nästa vecka.

Under veckan har vi fått besök av en ensemble ur Göteborgs Symfoniker som genomförde ett uppskattat evenemang på äldreboenden i kommunen. Likt när Bohuslän Big Band var här förra veckan, blev det väldigt lyckat!

Tyvärr ser vi att smittspridningen ökar i Skaraborg och så även i Vara kommun. Detta innebär att förvaltningarnas arbete intensifierats samtidigt som fortsatta förberedelser genomförs. Kommunen egentestar för närvarande vård- och omsorgspersonal och kommer snart att utöka testningen till fler yrkeskategorier, i prioriteringsgrupp 3. Vara vårdcentral har öppnat upp för drop in-provtagning måndag-fredag kl. 10-12 för alla med symtom.

Utifrån den ökade smittspridningen är det därför ännu viktigare att vi hjälps åt att bromsa spridningen. Alla kan bidra genom att hålla i och hålla ut! Tänk på att:

  • stanna hemma om du är sjuk, även vid lindriga symtom,
  • hålla avstånd,
  • var noga med handhygienen och tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, och
  • ta hand om varandra! Hör av dig till dina nära och kära, stötta våra näringar i den mån du kan och hjälp till där det är möjligt.

Krisinformation.se har lagt till en sommarsida där de har samlat myndigheters och andra aktörers information kring restriktioner och rekommendationer. Länk till krisinformation.se sommarsida.

Trevlig helg! Önskar,

Anna Cederqvist                                      Gabriela Bosnjakovic

Kommundirektör                                     Kommunstyrelsens ordförande