Uppåt i rankingen Bäst att leva

Publicerat 3 juli, 2020

Tidningen Fokus har nyligen släppt sin lista Bäst att leva där de rankar Sveriges alla kommuner utifrån 10 olika kategorier. Vara klättrar 57 placeringar jämfört med förra året och hamnar på plats 78 av 290 kommuner.

Vi kan glädjande konstatera att Vara kommun har klättrat 57 placeringar i den omfattande rankinglistan Bäst att leva som årligen ges ut av tidningen Fokus. Undersökningen jämför Sveriges alla kommuner utifrån 10 olika kategorier och totalt 210 olika faktorer. I år hamnar Vara kommun på plats 78 av 290 kommuner när alla kategorier slås ihop.

I vissa kategorier hamnar vi på en bättre placering än andra. I kategorin Kultur och fritid hamnar Vara till exempel på plats 12 och när det gäller Arbetsmarknad plats 32. Se den fullständiga listan här.