Inget Kommunen runt i höst

Publicerat 28 augusti, 2020

På grund av den rådande coronapandemin kommer Vara kommuns årliga busstur för nyinflyttade, Kommunen runt, att ställas in i år.

Vindkraftverk på ett rapsfält.

Varje höst välkomnar vi alla nya kommuninvånare genom att bjuda in till en busstur runt kommunen. På turen får deltagarna se alla kommunens orter och samtidigt lära sig mer om Vara kommuns historia och roliga anekdoter. Under dagen bjuder vi på lunch och fika från lokala producenter. Värdar för bussturen är kommunstyrelsens ordförande Gabriela Bosnjakovic och kommunfullmäktiges ordförande Elof Jonsson.

På grund av coronapandemin kommer bussturen tyvärr att ställas in i år.

– Kommunen runt är en uppskattad rundtur så det känns tråkigt att meddela att vi inte kommer att genomföra bussturen i år. Men i och med risken för smittspridning är det rätt beslut, säger Gabriela och Elof.

Vi vill att kommunens nya invånare ska välkomnas på bästa sätt och siktar därför på att bjuda in till Kommunen runt längre fram, när läget har stabiliserats.