Undvik besök på våra särskilda boenden

Publicerat 5 november, 2020

Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd avråder Vara kommun anhöriga från att besöka kommunens vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter.

Äldre person sitter vid bord med korsade händer.

De skärpta allmänna råd beror bland annat på ett ökat antal personer med covid-19 samt att antalet smittade inom särskilt boende i Västra Götalands län också har ökat. Det krävs nu extra åtgärder utöver de som redan gäller för att bromsa de lokala utbrotten.

– Då vi ser en oroande spridning i samhället av coronaviruset avråder vi från alla besök till våra vård- och omsorgsboenden. De nya skärpta lokala råden från Folkhälsomyndighetens är tydliga och uppmaningen är att undvika fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Därför ser vi det som nödvändigt att just nu avråda från besök och vädjar till alla att följa de skärpta råden, säger Linda Norlin, verksamhetschef för äldreomsorgen i Vara kommun.

Avrådan ska inte förväxlas med besöksförbud utan vi ber dig som anhörig att verkligen överväga om besök till din anhörig som bor på särskilt boende är nödvändigt under just denna period. Vi har alla ett gemensamt ansvar att bromsa den samhällsspridning som pågår just nu. Vi uppmanar anhöriga att kontakta sina närstående via telefon eller Skype och ha god kontakt med personalen via telefon för att hålla sig uppdaterade om sin anhörig. Avrådan gäller tills vidare.

Måste besök genomföras så kvarstår den rutin för säkra besök som finns sedan tidigare.