Klart med ny bildningschef

Publicerat 3 december, 2020

Arbetet med att rekrytera en ny bildningschef i Vara kommun har pågått under hösten och kommunstyrelsen fattade den 2 december beslut om att anställa André Essebro till förvaltningschef på Bildningsförvaltningen.

Bild på André Essebro

André Essebro bor i Vara och anställdes i kommunen i januari 2020 som verksamhetschef på Lagmansgymnasiet, men har sedan i somras arbetat som tillförordnad bildningschef i kommunen. Sin bakgrund har han i vuxenutbildningen och har bred erfarenhet både som lärare och av olika chefsuppdrag.

Kommundirektör Anna Cederqvist är mycket nöjd.

– I André Essebro får vi en duktig ledare med siktet inställt på att utveckla Vara kommuns utbildnings, kultur och fritidsverksamheter. André har lång erfarenhet från ledande positioner inom utbildningssektorn och har under sin tid i Vara kommun visat på ledarkompetens, en välgrundad etisk kompass och ett stort engagemang för att driva utvecklingsfrågor. Jag välkomnar André till uppdraget som bildningschef och till mitt ledningsteam.

Bildningsnämndens ordförande Peter Jonsson ser fram emot att André Essebro nu permanentas som bildningschef.

-Vi har fått möjligheten att känna på varandra under den period som han har varit tillförordnad och det har fungerat väldigt bra. André har imponerande snabbt kommit in i arbetet och skapat ett förtroende runt omkring sig. Som den norrlänning han är så är han trygg, stabil och har en god helhetssyn, att han dessutom är lokalt förankrad är något som jag ser som en fördel, säger Peter.

Själv ser André Essebro också fram emot att få ta sig ann sitt nya uppdrag.

-Det känns oerhört roligt och väldigt hedrande att ha fått tjänsten som bildningschef i Vara kommun. Bildningsförvaltningen har ett stort och viktigt samhällsuppdrag där det varje dag utförs ett fantastiskt arbete, men där finns också tydliga utmaningar och utvecklingsområden att arbeta med. Därför ser jag med stor tillförsikt och spänning fram emot uppdraget att även framöver få leda förvaltningen och tillsammans med alla medarbetare göra det allra bästa som går utifrån de förutsättningar vi har.

André Essebro tillsätter tjänsten den 1 januari.