Klart med ny HR-chef

Publicerat 22 december, 2020

Arbetet med att rekrytera en ny HR-chef för Vara kommun är klart och vi kan nu berätta att Elin Sundén kommer att tillträda rollen.

Efter en omsorgsfull rekryteringsprocess, där politiker, fackliga representanter och medlemmar ur kommunens ledningsgrupp deltagit, har en ny HR-chef för Vara kommun utsetts.

Den 22 februari kommer Elin Sundén att tillträda rollen som HR-chef. Elin har en lång erfarenhet från kommunalt HR-arbete och utvecklingsfrågor. De senaste åren har Elin arbetat som HR-chef för Benders.

Kommundirektör Anna Cederqvist välkomnar Elin Sundén till kommunens ledningsgrupp:

I Elin Sundén får Vara kommun en HR-chef som kan arbeta strategiskt med att utveckla våra HR-processer, arbeta med ledarutveckling och främjande hälsoarbete bland medarbetarna. Med sin långa kommunala erfarenhet samt erfarenhet från näringslivet har Elin Sundén en god grund, att tillsammans med oss andra i kommunens ledningsgrupp, utveckla våra verksamheter. Jag ser fram emot och välkomnar Elin Sundén som HR-chef i Vara kommun!

Per Gunnarsson, ordförande i personalutskottet, är nöjd med rekryteringsprocessen:

Vi har arbetat i en gedigen urvals- och rekryteringsprocess och jag är glad och nöjd över vårt val av HR-chef. Med Elin Sundén kommer Vara kommun att ytterligare flytta fram sina positioner vad gäller god arbetsmiljö och inte minst vårt goda arbetsgivarvarumärke.

Elin Sundén är glad och ödmjuk inför uppdraget:

Jag ser fram emot att börja arbeta i Vara kommun och vara en del av en kommun som vågar. Att tillsammans med medarbetare och kommunledning fortsätta driva och utveckla det arbete som redan nu pågår, exempelvis ledarutvecklingen och det viktiga arbetet med den etiska kompassen. Ytterst handlar det om att skapa bra förutsättningar för att medarbetare ska leverera bra välfärd till kommuninvånarna.

Vi hälsar Elin välkommen till Vara kommun!