Vaccination mot covid-19 fortlöper som planerat

Publicerat 13 januari, 2021

Förra veckan fick Vara sina första doser vaccin mot covid-19. Arbetet med att vaccinera drog igång omedelbart och hittills har drygt 100 personer på kommunens särskilda boenden fått sin första spruta. Nästa vecka väntas nästa leverans med vaccin komma.

Tre sjuksköterskor visar upp vaccinationssprutor.Sjuksköterskorna Tina Engström, Lisa Martinsson och Sofia Bratt visar upp vaccinet.

Vaccineringen mot covid-19 är i full gång och fortlöper som planerat. Den 19 januari kommer vi att få nästa omgång vaccin och då ska resterande personer på särskilda boenden och patienter inskrivna i hemsjukvården få sin första vaccinationsspruta. Här ingår även deras så kallade hushållsnära kontakter, det vill säga de som bor tillsammans med den som har hemsjukvård.

Närhälsan i Vara står i startgroparna att börja vaccinera personer med hemtjänstinsatser och/eller larm. Hemtjänstpersonalen håller just nu på att dela ut informationsmaterial till alla berörda och därefter kommer Närhälsan att ringa upp den enskilde för att boka en tid för vaccinering. Detta kommer att ske någon gång under vecka 2-4.

Parallellt med detta kommer Västra Götalandsregionen att börja vaccinera de medarbetare i kommunen som arbetar med vårdnära uppgifter. Detta kommer att ske snart, med kort varsel beroende på när vi tilldelas vaccin.

Vad gäller för mig som är 70+?

De personer, över 70 år, utan kommunala insatser kommer att få ett brev från regionen med information om hur och när de erbjuds vaccination. Brevet kommer att skickas ut inom kort.

Mer information om vaccination mot covid-19 finns på 1177s webbplats.