Boktips

Publicerat 26 april, 2021

Den 23 april varje år inträffar Världsbokdagen och i år firade vi den genom att låta våra kära besökare tipsa om sina bästa böcker. Här kommer tipsen!

Logotyp för Unescos Världsbokdagen

Isa-Maj Malmberg tipsar!
Besökare på bibliotek
Här är Isa-Maj, som tycker mycket om boken De osynliga av Roy Jacobsen. Hon beskriver den som en vackert skriven, poetisk skildring av en karg miljö där människorna tar dagen som den kommer.
Den är levandegjord på ett bra sätt och visar vardagen i ett skimrande ljus.

Marie-Louise Jonsson tipsar!
Besökare på bibliotek
Här är Marie-Louise, som vill rekommendera Kristina Appelqvists böcker. Marie-Louise är själv från de trakter där böckerna utspelar sig (utanför Skövde) och känner igen många platser som beskrivs. Lagom många namn att hålla ordning på också, tycker Marie-Louise!

Lennart Kron tipsar!
Besökare på bibliotek
Här är Lennart, som vill tipsa om allt som Jenny Colgan skrivit i feelgoodgenren. Böckerna har ett bra tempo, bra skildringar av platser och personer, och det är intressanta händelseutvecklingar. Väcker även en längtan tillbaka till Skottland!

Margareta Andersson tipsar!
Besökare på bibliotek
Margareta Andersson brukar besöka vårt bibliotek i Kvänum, och rekommenderar boken Lättklätt i tryckkammaren av Karin Brunk-Holmqvist.
Margareta tycker att Brunk-Holmqvist skriver humor på ett bra sätt, med levande beskrivningar som gör boken rolig att läsa.

Tack för tipsen Isa-Maj, Marie-Louise, Lennart och Margareta!