Första spadtaget på bygg-och anläggningsprogrammets nya lokaler

Publicerat 7 april, 2021

Nu är byggnationen av bygg- och anläggningsprogrammets nya lokaler igång. Det första spadtaget togs under onsdagen av representanter från bildningsnämnden.

Peter Jonsson, Carl-Uno Olsson och Magnus Fridén från bildningsnämnden tog det traditionsenliga första spadtaget. Fotograf: Julia Karlsson.Peter Jonsson, Carl-Uno Olsson och Magnus Fridén från bildningsnämnden tog det traditionsenliga första spadtaget. Fotograf: Julia Karlsson.

– Det känns jättebra att vi nu kommer igång med den här byggnationen. Det känns viktigt att bygg- och anläggningsprogrammet nu får nya ändamålsenliga lokaler och att vi på det här sättet binder ihop programmet med de övriga delarna av Lagmansgymnasiet, säger Peter Jonsson, bildningsnämndens ordförande.

Det är en av de befintliga plåthangarerna på den så kallade Svevia-tomten precis bakom Lagmansgymnasiet som byggs om. Själva lokalen är på nästa 8oo kvadratmeter och kommer, när arbetet är klart, innehålla två nya klassrum, omklädningsrum, hängyta, lärarrum och en stor bygghall. Utanför anläggs en byggård.

– När allt är klart har vi inte bara nya och bättre lokaler för bygg- och anläggningsprogrammet, vi har också alla program samlade på ett och samma område, säger bildningschef André Essebro.

Arbetet beräknas vara klart till vårterminen 2022.