Hastighetsmätare ska minska fortkörning

Publicerat 27 april, 2021

En displayen för fortkörning har funnits i Vara ett par år som en åtgärd att hastighetsdämpa på ställen där många kör för fort.

Stolpe med en display som visar hastighet på passerande fordon.

Displayen hjälper dig som förare att hålla koll på hur snabbt du kör. Kör du för fort så är tanken att den ska påminna dig om att sakta ner. Skulle man köra över hastighetsbegränsningen så blir siffrorna röda istället för gröna och på så sätt är det lätt att hålla koll när man ska sänka hastigheten. Utöver att den samlar information om hur snabbt folk kör så tar den även in statistik över hur många bilar som kör förbi.

Displayen sitter uppe med hjälp av rörklämmor och inom kort kommer vi att koppla in en solpanel för att driva mätaren miljösmartare.

För nuvarande sitter displayen på Tingshusgatan men den kommer att flyttas runt i kommunen ungefär var 3:e vecka. Har du förslag på var den bör sitta, exempelvis på vägar där många kör för fort, kan du lämna det via Infracontrol.