Nils Gustavsson ny teknisk chef i Vara kommun

Publicerat 7 april, 2021

Kommunstyrelsen utsåg under onsdagen Nils Gustavsson till teknisk chef i Vara kommun. Nils ersätter Åke Lindström som kommer att gå i pension i sommar. Nils är idag lokalstrateg i Vara kommun och kom dessförinnan från rollen som fastighetschef i Lidköpings kommun.

Porträtt Nils Gustavsson.

Beslutet föregicks av en gedigen rekryteringsprocess. Erik Lindström, ordförande i tekniska nämnden, välkomnar Nils till sitt nya uppdrag:

– Jag ser tillsammans med nämnden fram emot att få arbeta med Nils Gustavsson i hans nya roll som teknisk chef. I Nils har vi funnit en kompetent ledare med bred erfarenhet som vi kan möta både de utmaningar och de möjligheter som vi har framför oss.

Nils Gustavsson ser fram emot sitt nya uppdrag:

– Jag känner mig glad och stolt över att ha blivit utvald till denna tjänst. Tekniska förvaltningen har väldigt många kompetenta och duktiga medarbetare. Tillsammans ska vi se till att tekniska förvaltningen fortsätter att leverera god service till medborgare och till kommunens kärnverksamheter.

Varas kommundirektör Anna Cederqvist välkomnar Nils till kommunens ledningsgrupp: ­

– Det är med tillförsikt jag hälsar Nils Gustavsson välkommen till rollen som teknisk chef i Vara kommun. Han har lång ledarerfarenhet från komplexa uppdrag inom sakområdet och kommer med sitt ledarskap och engagemang bli en stor tillgång i vårt gemensamma arbete.