Veckans tips från Elevhälsan

Publicerat 15 april, 2021

Hälsotips från Elevhälsan

Veckans tips från elevhälsan handlar om schyssta relationer! Goda relationer till vänner, familj och/eller partner kan få dig att må bra och känna glädje i livet. I en schysst relation till en partner, vän eller familjemedlem kan du känna dig som dig själv. I schyssta relationer får man energi och mår bra av att träffas eller ha kontakt. I relationer som inte är bra för dig kan det vara tvärtom: att relationen tar energi och får dig att må dåligt. Varningstecken för att relationen inte är bra för dig kan vara att personen ofta är svartsjuk, vill bestämma över dig eller tvingar/tjatar på dig att göra saker som du inte vill. Är du osäker på om dina relationer är bra för dig? Vänd dig till skolkurator Edit, skolsköterska Yvonne, ungdomsmottagningen eller till någon annan vuxen som du kan prata med. På hemsidan Ungarelationer.se kan du läsa mer om schyssta relationer, varningstecken och chatta anonymt med en vuxen. /Elevhälsoteamet