Jordgubbens dag 2021 ställs in

Publicerat 4 maj, 2021

Bildningsnämnden har beslutat att ställa in sommarens Jordgubbens dag med anledning av coronapandemin.

Jordgubbar

Vi har in i det sista planerat för att genomföra ett anpassat evenemang men har nått en punkt där vi inser att det inte längre är möjligt. Smittspridningen i samhället är fortfarande hög och restriktioner för evenemang kvarstår. Det är ett väldigt tråkigt men nödvändigt beslut. Bildningsnämndens ordförande Peter Jonsson om beslutet:

Vi hoppades in i det längsta på att vi skall skulle kunna göra en anpassad av Jordgubbens Dag, utifrån den fortsatt bekymmersamma situationen med covid -19 så finns inte förutsättningarna för det och det enda rimliga beslutet var tyvärr att ställa in även i år. Däremot planerar vi för att försöka genomföra en del andra aktiviteter under sommaren som något slags ”i stället för”, exakt vad detta blir arbetar det kreativa gänget med projektledare Malin Lorentzon Sjölin i spetsen vidare med.

Tillsammans med handeln och föreningslivet planeras istället alternativa, anpassade aktiviteter som ska gå att utföra under rådande restriktioner. Aktiviteter som har diskuterats är utomhusbio i flera orter runtom i kommunen, musikquiz och teaterföreställningar.

Jag ser fram emot att få börja planera de mindre, utspridda sommaraktiviteterna runt om i kommunen. Jag tror det är viktigt att vi gör aktiviteter för såväl unga som äldre, särskilt nu när många planerar semester hemmavid och behöver ha något att se fram emot, säger Malin.

Mer detaljerad information om aktiviteterna presenteras allt eftersom.