Fältvandring proteingrödor

Publicerat 4 juni, 2021

Det livsmedelsstrategiska projektet Rätt från slätt undersöker möjligheter för lokala lantbrukare att satsa på proteingrödor för humankonsumtion. En del i projektet innefattar demoodling av lins, quinoa och åkerböna för grönskörd på Hushållningssällskapets försöksgård Logården. Kom och kolla hur det går!

Bildens föreställer spannmål.

23 juni kl 14.00-16.00 
29 juni kl 17.00-19.00

PROGRAM

Framtidsgrödor och demoodling

Vi kollar läget i växande gröda och Marie Hanson från Hushållningssällskapet berättar om förutsättningarna för att odla lins och quinoa. Representanter från AgroVäst delar med sig av erfarenheter från försökmed grönskördad åkerböna.

Vad är Rätt från slätt?

Projektledare Sofie Skalstad ger en bakgrund till projektet och vad det väntas leda till.

Diskussion och fika

Projektet bjuder på fika och vi diskuterar tillsammans utmaningar och möjligheter med västgötska proteingrödor.

ANMÄLAN OCH FRÅGOR

Sofie Skalstad, projektledare
sofie.skalstad@grastorp.se
0514-580 03