Vaccinering vecka 25-26 och framåt

Publicerat 21 juni, 2021

Närhälsan informerar om bokning av kommande veckors vaccineringar.

Bilden visar ett stort antal flaskor vaccin

Vaccinering för 45 år och äldre samt personer över 18 år i riskgrupp

Under vecka 25 vaccineras endast personer för dos 2.

Under vecka 26 kommer Närhälsan att vaccinera för dos 1 både på onsdagen och torsdagen. Tider för onsdagen den 30 juni släpps måndagen den 21 juni kl 12. Fler tider släpps på onsdag kl 12.

Boka tid för vaccinering

Vaccinering för 40 år och äldre

Från och med den 22 juni kan de som är födda 1981 och äldre boka sin tid för vaccination. Tider släpps onsdag 23 juni kl 12.

Vaccinering för 18 år och äldre

Från och med 30 juni kan personer som är 18 år och äldre boka sin tid för vaccination. Tiderna släpps på onsdagen den 30 juni kl 08 och vaccinationen är på torsdagen den 1 juli. Fram till dess är det endast 40+ samt riskgrupper från 18 år och uppåt som kan boka sig.

I fas 4, som vi befinner oss nu, kan man boka tid vart man vill. Det innebär att det inte bara är Vara-bor som kan boka tid hos Närhälsan Vara vårdcentral.

Digitalt Covidbevis

Från och med den 1 juli kan du hämta ett digitalt Covidbevis som intygar att du är vaccinerad mot covid-19. Intyget utfärdas inte av vaccinatören utan du hämtar det själv via en e-tjänst. Intyget är kostnadsfritt. Instruktion för hur du hämtar beviset finns på e-hälsomyndighetens hemsida.

Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)