Vaccination vecka 27

Publicerat 2 juli, 2021

Information från Närhälsan Vara vårdcentral om vaccination vecka 27.

Bilden visar ett stort antal flaskor vaccin

Vecka 27 är det vaccinering i Vara konserthus på onsdag den 7 juli kl. 8.30-16.30 samt torsdag 8 juli kl. 8.30-16.45.

Vaccineringen är nu inne i fas 4 och alla som är över 18 år har möjlighet att boka tid. Gäller även personer i riskgrupp som är över 18 år. Boka din tid med mobilt Bank-ID via e-tjänsten ”Boka tid” på Närhälsans hemsida. Finns det inga tider är de slut, nya tider läggs ut kontinuerligt under nästkommande vardagar.

Vid vaccinationstillfället, tänk på att:

  • Munskydd ska användas. Har du inget sedan tidigare får du ett när du kommer.
  • Glöm inte legitimation!
  • Ta gärna med en ifylld hälsodeklaration. Dessa finns att hämta på vårdcentralen och kan även hämtas på biblioteket och i kommunhuset. Du som inte har någon hälsodeklaration får en sådan när du kommer och kan fylla i den på plats. Du kan också skriva ut en hälsodeklaration: Hälsodeklaration inför vaccination mot covid-19
  • Bär gärna kortärmat, då går det snabbare.
  • Om möjligt, kom till fots eller på cykel då det kan vara svårt att hitta parkeringsplats.

Digitalt Covidbevis

Från och med den 1 juli kan du hämta ett digitalt Covidbevis som intygar att du är vaccinerad mot covid-19. Intyget utfärdas inte av vaccinatören utan du hämtar det själv via en e-tjänst. Intyget är kostnadsfritt. Instruktion för hur du hämtar beviset finns på e-hälsomyndighetens hemsida.

Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)