Drop in-vaccination mot covid-19 den 2 oktober

Publicerat 29 september, 2021

Den 2 oktober kl. 10-14 erbjuder Närhälsan Vara vårdcentral drop in-vaccination mot covid-19 i kommunhuset och på vårdcentralen.

Bilden visar ett stort antal flaskor vaccin

Drop in-vaccinationerna är en del av Västra Götalandsregionens vaccinationsdag, där flera mottagningar runt om i regionen erbjuder drop in för att uppmuntra invånare att vaccinera sig mot covid-19. Dagen är ett sätt att öka vaccinationstäckningen ytterligare för att förhindra att personer blir allvarligt sjuka i covid-19. I Vara kommer drop in-vaccination att erbjudas i kommunhuset och på Vara vårdcentral. Närhälsans sköterskor utför vaccinationerna.

Vem kan vaccinera sig på vaccinationsdagen?

  • Personer födda 2005 eller tidigare kan vaccineras med dos 1 eller dos 2, om det har gått minst 4 veckor sen dos 1.
  • Personer över 80 år som tog dos 2 för minst 6 månader sen kan vaccineras med dos 3.

Vara har bra vaccinationstäckning i de högre åldrarna där över 90 % i gruppen 55 år och äldre har vaccinerat sig, men i åldersgruppen 40 år och yngre har bara ca 73 % tagit sin första dos. Vi hoppas nu att ytterligare har möjlighet att komma för vaccination på en lördag och då utan att boka tid.

Vaccinationsdagen i Vara är ett samarbete mellan Vara kommun och Närhälsan Vara vårdcentral.